AUTOMATIZACIJA U GRAĐEVINARSTVU

 

G-U automatska ulazna vrata

Onaj tko želi ostvariti arhitektonske vizije, za to potrebuje i odgovarajuća tehnička rješenja. Arhitekti i projektanti se zbog toga oslanjaju na grupaciju Gretsch-Unitas: Kao jedan od međunarodnih tržišnih lidera kada su u pitanju tehnika prozora i vrata, sustavi automatskih ulaznih vrata te sustavi za upravljanje u objektima, kompetentan smo partner za arhitekturu orijentiranu budućnosti te najsuvremenije tehničke sustave – od jednostavnih do kompleksnih. Grupacija G-U sa svojom stoljetnom tradicijom pravi je izbor koji želimo ponuditi našim klijentima.

 

 

G-U kao proizvođač vrhunskih rješenja u ponudi nudi slijedeće sustave automatskih ulaznih vrata:

 

 

Sustavi za prozračivanje

Zakonom propisane mjere toplinske izolacije doprinose porastu nepropusnosti ovojnice zgrada, čime se sve više sprječava difuzna razmjena klimatskih uvjeta između interijera i vanjskog prostora.

Stoga su promišljeni i učinkoviti sustavi prozračivanja vrlo važni kako bi se u energetski učinkovitim zgradama dobila čim prirodnija, a time i zdravija klima.

Grupacija G-U nudi vam individualna rješenja različitih sustava za otvaranje nadsvjetla, lančane i vretenaste pogone za udobno, svakodnevno prozračivanje prostorija. Bez obzira radi li se o otklopnom ili zaklopnom krilu, kosom, trokutastom, polukružnom ili lučnom prozoru koji se otvara prema van ili unutra – sustavi za prozračivanje grupacije GU ispunjavaju sve želje.

 

Program različitih lančanih, vretenastih pogona i pogona sa zupčastom letvom nudi individualna rješenja za udobno, svakodnevno prozračivanje za prozore od PVC-a, drva ili metala, koji nisu u području pristupa korisnika.

Detalje G-U proizvoda možete pogledati na slijedećem linku.

Uređaji za odvod dima i topline

Požari i s njim povezana vatra te dim najveća su opasnost za ljude i zgradu. Iz tog razloga od osobite je važnosti brz i siguran odvod dima. Grupacija G-U nudi vam bogat asortiman međusobno usklađenih komponenti sustava – od elektromotornih pogona preko centrala ODT pa sve do opsežnog programa pribora, kao dio preventivnog koncepta zaštite od požara i za održavanje evakuacijskih puteva bez dima.

Princip rada sustava za odvod dima i topline